Goed voorbereid meedoen aan de Utrecht Night Run met Training te velde

Utrecht Night Run

Vindt je hardlopen saai? Maar houd je wel van de gezellige sfeer tijdens en na de wedstrijd? Dat kan nu ook in Utrecht! Op vrijdag 13 april wordt voor het eerst een Night Run georganiseerd in de sfeervolle binnenstad.

Wat is een Night Run

Een Night Run is een mix van sport en plezier. De route (in dit geval  van 8 kilometer) is onverlicht, daarom lopen de deelnemers met een hoofdlamp. Onderweg wordt je vermaakt met geluids- en lichteffecten. Na de finish ben je dan helemaal in de stemming voor de afterparty! Meer informatie: zie de website.

Goed voorbereid aan de start

Deze reeks is speciaal afgestemd op de Utrecht Night Run.  In 6 leuke en afwisselende trainingen wordt je klaargestoomd voor je nachtloop. Met als kers op de taart lopen in het donker.

De Night Run is een ludiek evenement maar 8 kilometer loop je niet zo maar! En dan ga je ook nog eens in het donker lopen…. Als je nog nooit hebt hardgelopen of het is al heeeel lang geleden dat je een serieuze afstand hebt hard gelopen is het sterk aan te raden om aan je looptechniek en je basisconditie te werken.

Waarom zou ik meedoen aan de trainingenreeks

  • Je bent niet alleen! Ontdek het plezier van trainen in een groep
  • In een groep train je veilig.
  • Ervaar hoe het is om gestructureerd te trainen
  • Ontwikkel een goede looptechniek en verlaag daarmee de kans op blessures
  • Naast de groepstraining krijg je advies voor je eigen trainingen (optioneel maar aan te raden)

Omschrijving

De basis van de training is de loopscholing. Met een goede looptechniek loop je met meer gemak en plezier waardoor je steeds verder en harder kunt lopen. Tijdens de training van een uur ga je niet alleen werken aan je techniek maar werken aan een sterk en strak lichaam! Je gaat oefeningen doen om je “core” te trainen en gaat werken aan je stabiliteit en coördinatie. Extra belangrijk in het donker….

Praktische informatie

  • Locatie: Castellum Hoge Woerd
  • Trainingstijd: woensdag 19.00 tot 20.00 uur (laatste training 11 april 21.15 uur).
  • Data: woensdag 7, 14, 21 en 28 maart, 4 en 11 april.
  • Kosten: €50. Voor €10 extra loop je in dat gave Training te velde sportshirt. Dat knalt eruit in het donker!

> Terug naar Train voor evenement