Training te velde woensdagochtend-work-out

Woensdagochtend work-out

Je hebt schoolgaande kinderen. Je wordt geleefd. Sporten is dan vaak het eerste dat erbij in schiet. De woensdagochtend work-out (“WOW”) is op maat gemaakt voor jou. Efficiënt en effectief sporten onder schooltijd. Breng je kinderen naar school en zet het daarna op een lopen. Een sportief moment voor jezelf. Met andere ouders en onder professionele begeleiding. Een vaste groepstraining is de stok achter de deur om actief te bewegen. Samen sporten in de buitenlucht is goed voor je lijf en je humeur. Je voelt je fitter en energieker.

De vaste verzamelplek is de hoofdingang van Castellum Hoge Woerd.

Waarom zou ik meedoen aan de woensdagochtend work-out

  • Je bent niet alleen! Ontdek het plezier van trainen in een groep.
  • Complete training, Kracht & Conditie.
  • Voor elk niveau. Ons doel is iedereen in beweging te krijgen!
  • Professionele begeleiding.
  • Doorlopend programma niet erg als je een week mist. Je 10-strippenkaart is een half jaar geldig.

“Ik train bij Edwin in de woensdagochtendgroep “WOW”, een leuk en gezellig groepje! Elke week weer afwisseling tussen diverse trainingsvormen. Een echte aanrader!!! Sylvia

Omschrijving trainingen

De trainingen zijn gericht op het verbeteren van de flexibiliteit en de mobiliteit, de spierkracht en het uithoudingsvermogen. Je voelt je fitter en sterker, bent minder vatbaar voor blessures en je zult zien dat je de normale dagelijkse inspanningen beter en langer kunt volhouden. Dat doen we door stukken “hard” te lopen en met functionele oefeningen.
Bij het lopen ligt het accent vooral op het efficiënt leren lopen. Met een goede looptechniek loop je met meer gemak en plezier en voorkom je blessures.
De oefeningen zijn  samengestelde bewegingen waarbij je zonder na te denken meerdere spiergroepen traint. Omdat het zulke herkenbare bewegingen zijn is het niet ingewikkeld en vooral leuk en fijn om te doen. Inspannend maar vaak ook vooral ontspannend.

Ben ik wel geschikt om mee te doen aan deze training?

Natuurlijk ben je dat! Maar, daar zijn we heel duidelijk in, misschien nu nog niet. Laagdrempeliger dan hardlopen kan bijna niet maar dit is tegelijk een valkuil, hardlopen is namelijk intensief en blessuregevoelig.  Je wilt sporten om je gezonder te voelen en niet om blessures op te lopen. En tijdens de WOW ga je veel hardlopen! Als je gezondheidsklachten of overgewicht hebt, of een andere reden om te twijfelen of je geschikt bent om te beginnen met hardlopen, raden we je aan om voordat je aan deze cursus begint een sportmedische keuring te doen. Dit kan bij een sportarts.

 

Praktische informatie

  • Locatie: Castellum Hoge Woerd
  • Trainingstijd: woensdag van 9.15 tot 10.15 uur
  • Kosten: €60 (10 strippen, half jaar geldig)

Proeftraining

Je kunt in overleg altijd  een keer mee komen trainen. Wil je een keer vrijblijvend en kostenloos meedoen? Neem dan contact op. Vermeld wanneer je wilt komen.

> Terug naar Conditie & Kracht hoofdpagina

Save

Save

Save

Save

Save

Save